Å reparere tak er definitivt ikke noe for amatører, og alle huseiere bør holde seg langt unna det å fikse noe selv på taket. Samtidig er det mye man kan gjøre selv, hva angår vedlikehold og inspeksjon av taket.

Sjekk taket på noen få minutter

Det er ikke mye som skal til for å sjekke taket noen ganger i året, og forskjellige huseierorganisasjoner og forsikringsselskap har dessuten også ofte tips og råd.

  • Det aller enkleste, og oftest viktigste, tiltaket er å sjekke takrenner og nedløpsrør. Det er sjelden at selve taket blir skadet av at disse er tette, men det kan bli store problemer andre steder på huset. I nyere hus er det dessuten ikke uvanlig at deler av nedløpsrørene går gjennom konstruksjonen, og da er det helt kritisk at disse er åpne.
  • Dessuten er det enkelt å ta en titt på taket etter synlige skader, for eksempel rifter i belegg. Hvis det er mulig er det også fornuftig å sjekke konstruksjonen under taket.

Med disse tingene i orden er det enklere å slappe av med litt god underholdning. Hvorfor ikke spille litt Bingo.com Live Blackjack fra sin egen stue? Dessuten finnes det en rekke spilleautomater, og de kan være grei avslapping når man vet at taket er i orden. Starburst er kanskje et godt alternativ, den er kjent som en rolig og avslappende automat med fin musikk og klare og lyse farger. Dessuten er det selvfølgelig mulig å vinne noen kroner.

Sjekk med fagfolk

I noen tilfeller er det også fornuftig å la fagfolk sjekke taket. Det gjelder både i tilfelle man mistenker at noe er feil, og med jevnlige intervall. Alle tak har en omtrentlig estimert levetid, og når man begynner å nærme seg denne er det lurt å la fagfolk ta en titt. Det er mulig å spare mye penger på forebyggende vedlikehold.